Årets Presentatör: Anders Sundström

Financial Hearings har utsett Anders Sundström, koncernchef Folksam, till Årets Presentatör i Sverige. Internationellt går utmärkelsen till Michael Treschow, ordförande i Unilever.

Juryn i Financial Hearings har fokuserat på företagsledarnas arbete med hållbarhet, varumärke och investerarperspektiv.

-Presentationen är spjutspetsarbetet i ett företag och mäts mot utfallet av presentationen. Vår bedömning är att Anders Sundström och Folksam alltmer har lyckats kommunicera hållbarhet. Folksam har stärkt sitt varumärke på den finansiella marknaden. Företaget har mycket kapital att investera och anstränger sig att vara öppen med informationen, säger Per-Erik Holmström, grundare av och ordförande i Financial Hearings.

Financial Hearings har delat ut priset i 20 år till utvalda toppar i näringslivet med syfte att stimulera presentationskonsten. Den första utmärkelsen som Årets Presentatör delades ut 1993, den gick också till Michael Treschow, då vd i Atlas Copco. Andra som prisats är exempelvis Marcus Wallenberg, Investor år 2000, Leif Johansson, Volvo 2003, Michael Wolf, Intrum Justitia 2008 och Annika Falkengren, SEB 2011.

-Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om genom att bli mer transparenta i vår ekonomiska rapportering. Självklart är det hedrande att få det här priset, säger Anders Sundström.

Juryn består av ett 20-tal personer från medier, finans och information.

Anders Sundström tog emot priser vid en ceremoni på Operaterrassen i Stockholm söndagen den 17 mars. Han delar även priset med Atlas Copco och Autoliv.

För ytterligare information:

Per-Erik Holmström, ordförande Financial Hearings, telefon 070-770 45 81

Birgitta Hammarström, presskontakt Folksam, telelefon 0734-39 33 37

Om Folksam
Folksam är ett kundägt företag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vår vision är att människor ska känna sig trygga i en hållbar värld. Läs mer på www.folksam.se

Följ oss på