Folksam utsett till årets livförsäkringsbolag – igen

Vid gårdagens gala Insurance Awards 2013 utsågs Folksam till årets livförsäkringsbolag. Tidigare i år utsåg även Söderberg och Partners Folksam till årets livbolag i sin årliga trafikljusrapport.  

Branschtidningen Risk & Försäkring arrangerar Insurance Awards i samarbete med IFU, en del av IFL vid Handelshögskolan i Stockholm. Insurance Awards är försäkringsbranschens gala och syftar till att premiera och lyfta fram de bolag som har utmärkt sig på ett positivt sätt under det senaste året.

Juryns motivering:
2012 var året då det mesta gick Folksams väg. Bolaget har blivit valbart inom alla kryssvalsmarknader och har kommit med i Max Matthiessens tjänstepensionsupphandling, UIG4, samt i Söderberg & Partners provisionsfria upphandling. Mätt i nyteckning var Folksam Liv det bolag som ökade sin marknadsandel mest under 2012. Folksam Liv ökade kundinflytandet 2012 och låter nu kunderna nominera fem personer till årsstämman. Enligt SKI förbättrades kundnöjdheten kraftigt 2012.

– Utmärkelsen är en stor ära och ett tydligt bevis för att Folksam är väl rustat för att fortsätta leverera trygghet till kunderna. Vi är stolta över vår starka finansiella utveckling men framförallt över att så många nya kunder har valt Folksam för sitt sparande. Vi har också arbetat hårt med vårt varumärke och relationerna till våra partner. Jag tror att framgångarna i mångt och mycket handlar om att Folksam är värderingsstyrt och att vi engagerar oss i det som våra kunder bryr sig om, säger Catrina Ingelstam, ekonomidirektör Folksam.

2013 års jurymedlemmar i Insurance Awards:
Annika Creutzer, journalist och privatekonomisk expert.
Georg Ebert, journalist
Ola Hellblom, journalist
Boualem Djehiche, professor i matematisk statistik
Per Andelius, försäkringsjurist
Klas Ottosson, chef för IFU – försäkringsbranschens utbildningsinstitut.
Sara Rosengren, docent i marknadsföring

För ytterligare information:
Andreas Jerat, presschef Folksam, telefon 0708-31 58 01

Följ oss på