Folksam prisat för rapport om ansvarsfulla investeringar

RI Reporting Awards delade igår ut pris för bästa rapport om ansvarsfulla investeringar. Av de totalt åtta nominerade i kategorin ”Stor Pensionsfond” var Folksam tillsammans med amerikanska CalPERS de två investerare som lyftes fram för särskilt berömvärda insatser på området. Vinnare i kategorin var den holländska pensionsfonden Pensioensfonds Zorg en Welzijn.

Bakom RI Reporting Awards står nyhetstjänsten Responsible Investor som specialiserat sig på rapportering av ansvarsfulla investeringar och hållbarhet inom finansbranschen för institutionella investerare världen över.

På plats vid prisutdelningen i London var Helena Hjeltström, ansvarig för Folksams Hållbarhetsredovisning, där rapporten om ansvarsfulla investeringar ingår.

– Vi är stolta över att Folksams arbete med ansvarsfulla investeringar uppmärksammas även utomlands. Att vi får pris för vår hållbarhetsrapportering är inspirerande och till nästa år är målet att vässa Folksams rapport ytterligare, säger Helena Hjeltström, projektledare för Folksams Hållbarhetsredovisning.

Juryn utgjordes av akademiker samt representanter för investerare, NGO’s och från FN:s PRI, Principles for Responsible Investment.

I omdömet från juryn nämns bland annat Folksams struktur där rapporteringen sker enligt de tio principerna i FN:s PRI, Principles for Responsible Investment.

Folksam var nominerad i kategorin ”Stor pensionsfond”. Övriga nominerade i kategorin var Australian Future Fund, BT Pension Scheme, Fjärde AP-fonden (AP4), Government Employees Pension Fund (Sydafrika) och Previdência dos Funcionarios do Banco do Brasil.

Läs mer om RI awards här (http://www.responsible-investor.com/events/events_page/ri_reporting_awards_2013/).

För ytterligare information:
Andreas Jerat, presschef Folksam, telefon 0708-31 58 01

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2020-06-23

Just nu genomför vi på Folksam en undersökning om gravidas bilbältesanvändning tillsammans med Chalmers industriteknik. Undersökningen är ö...

2020-05-19

I fredags släppte vi på Folksam ett nytt hjälmtest. Nytt för i år är att vi på Folksam genomförde testet med stöd från intresseorganisati...

2020-03-08

I dag på internationella kvinnodagen vill jag göra er uppmärksamma att det även behöver arbetas med att få bort ojämlikheter i transportsyst...

Följ oss på