Folksam vann mål om varumärkesintrång

Efter Högsta domstolens beslut i går står den fällande hovrättsdomen mot snabblåneföretaget Folkia från i fjol fast. Enligt hovrätten har Folkia gjort sig skyldigt till varumärkesintrång och förbjuder bolaget att använda varumärkena Folkia, Folklån, Folkgiro och Folkonomi för finansiella tjänster i Sverige.

– På Folksam är vi väldigt glada idag. Vi har ett starkt varumärke som vi och våra kunder – våra ägare – värnar. Vi har inte velat bli sammanblandade med ett företag som bland annat erbjuder sms-lån med oanständig ränta. Det har varit mycket olustigt för oss, säger Folksams kommunikations- och marknadsdirektör, Pia Carlsson-Thörnqvist.

För ytterligare information:
Pia Carlsson-Thörnqvist, kommunikations- och marknadsdirektör Folksam, telefon 0708-31 50 83
Patric Elmén, presschef 08-772 62 12, 0708-31 58 01

Följ oss på