Mia Liblik blir tf vd för KPA Pension – Erik Thedéen lämnar

 

Mia Liblik är från och med måndag den 19 oktober tf vd för KPA Pension. Detta sedan Erik Thedéen idag har utsetts av regeringen till generaldirektör för Finansinspektionen. En rekryteringsprocess kommer att inledas för att hitta Eriks efterträdare.

– Mia Liblik har mångårig erfarenhet av KPA Pension och kan branschen mycket väl. Under tiden som rekryteringsprocessen pågår kommer Mia fortsätta att leda den uthålliga och långsiktiga strategin att leverera trygga och etiska pensioner till 1,2 miljoner kunder med hög avkastning, säger Jens Henriksson, styrelseordförande KPA Pension och koncernchef för Folksam.

– Att Erik väljer att lämna KPA Pension är tråkigt samtidigt är det hedrande att vi har så kompetenta och eftertraktade personer i företaget. Jag önskar Erik ett stort lycka till i hans nya tjänst, fortsätter Jens Henriksson.

– Det är med tudelade känslor som jag väljer att lämna KPA Pension för min nya tjänst. KPA Pension är ett starkt bolag med kompetenta medarbetare, säger Erik Thedéen.

Mia Liblik har jobbat inom KPA Pension sedan 2008, senast i rollen som vd för KPA Livförsäkring och chef för Marknadsutveckling i KPA Pension.

För mer information, kontakta:
Erik von Hofsten, informationschef Folksam med dotterbolag, telefon 0722-30 20 26

Om Folksam
Folksam är ett kundägt företag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Visionen är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Läs mer på www.folksam.se

 

Följ oss på