Folksam lanserar ny prisvärd produkt för långsiktigt sparande

Privatpension ska ge Folksams kunder en prisvärd sparprodukt som är enkel och bekväm att spara i. Samtidigt ska Folksam ta ett rejält kliv in på marknaden för långsiktigt sparande.

– Vi lanserar idag och markerar därmed starten på ett nytt kapitel för Folksam, säger Anna-Karin Laurell, chef för affärsområdet Privat.

Sedan avdragsrätten på privat pensionssparande togs bort har Folksam saknat ett erbjudande anpassat för privat pensionssparande med riktigt låga avgifter. Det råder Privatpension nu bot på. Privatpension är en traditionell försäkring, vilket är en trygg och enkel sparform som passar den som inte själv vill bestämma var pengarna ska placeras, utan hellre överlåter förvaltningen på Folksam – vilket var en förutsättning då produkten utvecklades, enligt Anna-Karin Laurell.

– Den riktar sig främst mot Folksams drygt en miljon kunder i åldrarna 25 till 55 år – som idag helt saknar sparande. Vi ser att de flesta av dessa kunder har ett behov av att spara för framtiden, men också att de inte är benägna att ägna stort engagemang åt sitt sparande, säger hon.

Enligt Anna-Karin Laurell har Privatpension goda förutsättningar att bli en framgångsrik produkt. Folksam är en av få aktörer på marknaden som erbjuder sparande i traditionell försäkring – och till ett väldigt förmånligt pris. Dessutom erbjuds alla kunder en kostnadsfri rådgivning.

– Specifikationerna för utvecklingen av Privatpension löd ”kundanpassad, ekonomiskt hållbar och enkel”. Poängen är förstås att kunna hålla nere kostnaderna och därmed kunna konstruera en mycket konkurrenskraftig produkt, som är billig att administrera och där avgifter inte äter upp kundens sparpengar. Det har vi lyckats med, säger Anna-Karin Laurell.

Och det finns fler goda argument, anser hon.

– Vi investerar kapitalet ansvarsfullt. Portföljen är tryggt balanserad med räntebärande placeringar, aktier, fastigheter och alternativa placeringar. Och eftersom vi ägs av kunderna så går allt överskott tillbaka till kunderna. Dessutom har kunden en trygg garanti i botten.

Privatpension tecknas genom individuell rådgivning i Folksams rådgivningskanaler. Avgiften är 250 kr per år samt en kapitalavgift på 0,5 procent av försäkringskapitalet. Privatpensions bindningstid är minst 15 år, men Anna-Karin Laurell hoppas kunna attrahera kunder med klart längre sparhorisonter.

– Folksam kommer att satsa mer och mer på långsiktigt sparande i vår marknadsföring. Privatpension blir startskottet, både genom direktreklam till våra Folksamkunder, liksom via reklam i TV och via sociala medier, säger Anna-Karin Laurell.

För ytterligare information:

Folksams pressjour, 08-772 66 60

Följ oss på