En stolt titelsponsor

Läktarna var fullsatta och solen sken för fulla muggar. Det var helt enkelt en perfekt kväll för friidrott igår i Karlstad när Folksam Grand Prix gick av stapeln.

Folksam Grand Prix i Karlstad levererade två nya svenska friidrottsrekord. Angelica Bengtsson putsade stavhoppsrekordet med en centimeter till 4,73 och Andreas Kramer slog till med nytt svenskt rekord på 800 meter. Även Daniel Ståhl visade EM-form genom att kasta årsbästa i diskus.

Folksam är idrottens försäkringsbolag och försäkrar nio av tio idrottare i Sverige. Vi försäkrar förstås inte bara de stora stjärnorna utan även de små idrottarna. För att lyfta fram deras entusiasm på Folksam Grand Prix genomför vi på varje tävling ett ärevarv tillsammans med friidrottsförbundet. Ärevarvet är en del av invigningen av Folksam Grand Prix. Barn i olika åldrar springer 400 meter inför fullsatta läktare.

– Igår var det drygt 100 barn som sprang och stämningen var hög. Det är laddat för barnen när de kommer ut på arenan och inser att det faktiskt är de som ska få springa. De gör det så bra och alla får medalj vid målgång. Syftet är naturligtvis att väcka barnens intresse för idrott i allmänhet och friidrott i synnerhet, att få dem att röra på sig, berättar Lisa Bergkvist som är projektledare på Folksam.

Vill du veta mer om nästa tävling i Göteborg 18/8? Kanske till och med ta med dina barn så att de kan springa ärevarvet? Besök då www.folksamgp.se!

Angelica Bengtsson gör ett ärevarv efter att ha slagit nytt svenskt rekord.

Följ oss på