Svensk Friidrott och Folksam förlänger sitt samarbete

Folksam, med lång historik som sponsor åt friidrott, fortsätter att vara nationell partner till Svensk friidrott i fyra år med start 2018.

​​​Folksam blir partner och titelsponsor till de nationella friidrottstävlingarna Folksam Grand Prix, som årligen arrangeras i Sollentuna, Göteborg och Karlstad. 2018 läggs anordnas ytterligare en tävling till serien.

​– Vi engagerar oss i det som våra kunder bryr sig om och att få bidra i ytterligare fyra år för en stark svensk friidrott, både inom bredd och elit, är glädjande. Folksam Grand Prix-serien möjliggör för de svenska friidrottarna att få utmanande tävlingar på hemmaplan, säger Lars-Inge Svensson, chef för Affär Idrott på Folksam.

–​ Folksam Grand Prix-tävlingarna är väldigt viktiga för våra aktiva. Det ger dem möjlighet att möta internationellt motstånd på hemmaplan och få stöd från hemmapubliken. Inte sällan är det på just FGP som kvalgränser uppnås och rekord sätts. Det visar den höga kvalitet som tävlingarna har och värdet av att det nu även blir en fjärde tävling i serien, säger Karin Torneklint, förbundskapten Svensk Friidrott.

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2021-08-26

Nu i veckan anordnas en konferens med fokus på hjärnskakningar inom idrotten. Folksam försäkrar nio av tio idrottare i Sverige, vilket gör att...

2021-07-19

Se hit alla ryttare! Är hjälmen bra? Som alltid när vi testar hjälmar är det omöjligt att veta i förhand vilken hjälm som kommer bli bäst....

2021-07-14

Bara var tredje fyraåring åker bakåtvänt. Redan vid tre års ålder vänder 20 procent av svenska föräldrar sina barn framåt i bilen. Detta ...

Följ oss på