Jens Henriksson återigen mäktigast

Folksams koncernchef Jens Henriksson utsågs igår till Sveriges mäktigaste person inom försäkring och pension. Därmed är det tredje gången han står överst på tronen.

Det är redaktionerna för nyhetsbreven Risk & Försäkring och Pensioner & Förmåner som igår presenterade Maktlistan för 2019 under Almedalsveckan.

Juryns motivering till utnämningen av Jens Henriksson var:

“Jens Henriksson är koncernchef för Sveriges största försäkringskoncern med verksamhet inom både sak och livförsäkring. Han sitter i valberedningen för Swedbank och finns ofta med i diskussionerna då tunga positioner inom näringslivet ska tillsättas. Jens är även svensk representant i FN-nätverket Global Investors for Sustainable Development. Han uttalar sig gärna i massmedia och är en synlig och värdig representant för försäkringsbranschen i Sverige.”

— Som vd för ett stort bolag har jag ett ansvar att i alla lägen företräda kunderna och Folksamgruppen. Men det är enkelt med tanke på att jag har det roligaste jobbet i hela försäkrings- och pensionsbranschen. Och naturligtvis fint att vi får ett erkännande för att vårt arbete för kunderna syns och gör skillnad, säger Jens Henriksson.

Men det var inte bara Jens som fanns med på Maktlistan. På 14:e plats inom livförsäkring återfinns KPA Pensions vd Britta Burreau. På 15:e plats inom sakförsäkring hittar vi chefen för Folksams sakförsäkringsaffär Elisabeth Sasse och på en bubblarplats finns Anna-Karin Laurell, chef för livförsäkringsaffären.

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2020-06-23

Just nu genomför vi på Folksam en undersökning om gravidas bilbältesanvändning tillsammans med Chalmers industriteknik. Undersökningen är ö...

2020-05-19

I fredags släppte vi på Folksam ett nytt hjälmtest. Nytt för i år är att vi på Folksam genomförde testet med stöd från intresseorganisati...

2020-03-08

I dag på internationella kvinnodagen vill jag göra er uppmärksamma att det även behöver arbetas med att få bort ojämlikheter i transportsyst...

Följ oss på