Folksam stöttar bilverkstäder med snabbare fakturabetalning

Från och med idag den 3 april kommer Folksam att stötta bilverkstäder genom att förkorta betalningstiden på inkommande e-fakturor från 30 dagar till två dagar.

Branschen har bett försäkringsbranschen om hjälp och stöttning då de, liksom många andra branscher, påverkats mycket av det läge som är just nu. För att stötta bilverkstäder runt om i landet kommer Folksam därför från och med idag att betala ut pengar inom två dagar. Detta är en åtgärd som branschen har efterfrågat.

– För oss är det viktigt att stötta våra partners i en svår situation. Vi vill ju att de finns kvar även efter vi återgått till en mer normal situation. Om vi då kan snabba på vår betalning av fakturor för att öka deras likviditet är det en självklar åtgärd från vår sida, säger Carina Aho Laitinen, Sektionschef Skador Backoffice.

I dagsläget gäller detta e-fakturor som kommer in från verkstäderna, detta då de redan är automatiserade. E-fakturor står även för den större delen av betalningarna. Förändringen gäller fram till den sista maj och kommer inte att ske retroaktivt.

För mer information:

Folksams pressjour, 08-772 66 60

Följ oss på