Folksam försäkrar Stockholms Stadsmissions hyresgäster i Farsta strand

Stockholms Stadsmission har byggt ett hyreshus med socialt hållbara bostäder i Farsta strand. Bostäderna riktar sig till människor som har svårt att skaffa ett långsiktigt boende på egen hand. I hyran ingår en heltäckande och prisvärd hemförsäkring från Folksam.

Hyresgästerna flyttar in i hyreshuset med totalt 40 lägenheter i Farsta strand den 31 maj. Det nya samarbetet mellan Folksam och Stockholms Stadsmission innehåller inledningsvis en gruppavtalad och omfattande hemförsäkring inklusive allriskskydd (drulleförsäkring).

Från den första augusti utökas samarbetet och omfattar alla Stockholms Stadsmissions övriga hyresgäster inom Storstockholm, ungefär 170 hushåll.

– Vi är glada över det nya, långsiktiga samarbetet med Stockholm Stadsmission. Att vi nu kan erbjuda de människor som flyttar in en heltäckande försäkringsprodukt hoppas vi ska kunna ge en extra trygghet, säger Jens Wikström, affärsområdeschef på Folksam Sak.

– Stockholms Stadsmission är väldigt nöjda med det här samarbetet. En hemförsäkring är en grundläggande och viktig del av det egna boendet och tack vare den här lösningen via Folksam kan vi erbjuda alla våra hyresgäster en enkel och trygg försäkring redan från dag ett, säger Tanja Küller, biträdande områdeschef Bostad på Stockholms Stadsmission.

Om Stockholms Stadsmission
Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla genom att arbeta med social omsorg, boende, utbildning och arbetsintegration. Något organisationen gjort ända sedan 1853 då den bildades för att stötta de mest utsatta i samhället.

För mer information, kontakta Folksams pressavdelning:
08-27 20 40
press@folksam.se

Följ oss på