Folksam försäkrar UEFA Dam-EM 2013

Folksam har efter en upphandling av Svenska Fotbollförbundet valts som försäkringsgivare för den kommande EM-turneringen för damer som spelas i Sverige mellan 10-28 juli i år.

Som arrangör av EM-turneringen måste Svenska Fotbollförbundet i enlighet med UEFA:s krav ha försäkringar för arrangemanget. Avtalet som nu tecknats mellan Folksam och SvFF omfattar ansvarsförsäkring[1] (http://#_ftn1) för förbundet samt olycksfallsförsäkring för volontärer, lagvärdar och chaufförer.

– Vi engagerar oss i det som våra kunder bryr sig om och därför är det glädjande att vi kan fortsätta stärka vår position som idrottens försäkringsbolag, säger Lars-Inge Svensson, chef Folksam idrott.

Uppdraget att försäkra Dam-EM 2013 är den senaste i raden av större idrottsarrangemang i Sverige som försäkrats av Folksam, bland dessa återfinns Ishockey-VM 2012 och 2013, Handbolls-VM 2011 och U21-EM i Fotboll 2009.

[1] (http://#_ftnref1) Försäkring som gäller för tillfällen då försäkringstagaren krävs på skadestånd för att ha skadat någon eller någon annans egendom.

För ytterligare information:
Lars-Inge Svensson, chef Folksam idrott, telefon 0708-31 52 17
Andreas Jerat, presschef Folksam, telefon 0708-31 58 01

Följ oss på