Folksam försäkrar spelarna i Damallsvenskan

Folksam och Elitfotboll Dam (EFD) har tecknat ett tvåårsavtal om försäkring för spelarna i Damallsvenskan. Det nya avtalet rymmer ett försäkringsskydd som fullt ut möter behovet hos professionella fotbollsspelare.

Avtalet som gäller från första april 2013 och sträcker sig fram till mars 2015 omfattar ett försäkringspaket som ger samtliga spelare i Damallsvenskan möjlighet till omedelbar diagnos och behandling av skador. Snabb tillgång till sjukvård förkortar frånvaron från träning och tävling. Spelare får också ersättning vid skador som sätter permanent stopp för idrottskarriären samt ger spelare högre försäkringsersättning vid idrottsrelaterade skador.
Avtalet omfattar även spelare i nya Elitettan men där finns försäkringspaketet som tillval för klubbarna.
– Vi engagerar oss i det som våra kunder bryr sig om och med det nya avtalet stärker vi Folksams position som idrottens försäkringsbolag. Avtalet med EFD var pusselbiten vi saknade. Nu försäkrar vi alla delar inom svensk fotboll, säger Lena Lindqvist, kundansvarig Folksam Idrott.
– Genom avtalet med Folksam känner vi att våra klubbar får möjligheten att ge sina spelare det försäkringsskydd som spel på elitnivå kräver. Folksams långa erfarenhet av idrottsförsäkringar gör också att vi känner oss trygga i hanteringen av våra skadefall och eventuella frågeställningar kring dessa, säger Linda Wijkström, generalsekreterare Elitfotboll Dam.
Fakta om försäkringpaketet:
Vårdkostnadsförsäkring
En sjukvårdsförsäkring som gör att spelaren snabbt kan få en diagnos och behandling för sin skada.
Bestående idrottsavbrott
Ger ersättning vid en svår skada som omöjliggör en fortsatt karriär som fotbollsspelare.
Trygghetsförsäkring Idrott
Förbättrar skyddet vid skada som inträffar under spelarens yrkesutövning. Försäkringen ger ett högre försäkringsbelopp vid medicinsk invaliditet, dödsfall, sveda och värk samt ärr.
Folksam Idrott handlägger cirka 20 000 idrottsskador per år, uppskattningsvis 7 000 av dessa drabbar fotbollspelare. Folksam arbetar med projektet Knäkontroll för att förebygga knäskador på tjejer.

För ytterligare information:
Lena Lindqvist, kundansvarig Folksam Idrott, telefon 0708-31 51 81
Linda Wijkström, generalsekreterare Elitfotboll Dam, telefon 0707-68 03 71
Andreas Jerat, presschef Folksam, telefon 0708-31 58 01

Följ oss på