Ylva Wessén – ny vd och koncernchef för Folksamgruppen

Styrelserna i Folksam Liv och Folksam Sak har utnämnt Ylva Wessén till ny vd och koncernchef för Folksamgruppen. Ylva Wessén efterträder Jens Henriksson som tidigare i år lämnade Folksamgruppen för att bli vd och koncernchef för Swedbank. Ylva Wessén har sedan dess varit tf vd och koncernchef för Folksamgruppen.

– Vi har haft en bra och gedigen rekryteringsprocess med många kvalificerade kandidater, både interna och externa. Med Ylva Wessén som vd och koncernchef för Folksamgruppen får vi en stark ledare med erfarenhet från finans- och försäkringsbranschen som är väl förankrad i Folksams värdegrund och det kundägda, säger Lars Ericson, styrelseordförande i Folksam Liv

– Ylvas gedigna kompetens kommer att göra skillnad när det gäller att fokusera på affären och ta till vara nya möjligheter. Allt för att vidareutveckla Folksamgruppens affärsmodell där vi erbjuder försäkringar, pension och långsiktigt sparande för de många, säger Karl-Petter Thorwaldsson, styrelseordförande i Folksam Sak.

– Jag är mycket stolt och hedrad över att få förtroendet att leda Folksamgruppen in i framtiden. Folksam är mer än endast ett försäkringsbolag, vi är en viktig samhällsaktör.   Tillsammans med Folksamgruppens 4 000 engagerade medarbetare vill jag fortsätta arbeta för att våra fyra miljoner kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld, säger Ylva Wessén.

Ylva Wessén har fram till idag varit tf vd och koncernchef för Folksamgruppen. Ylva har en jur kand och har arbetat inom Folksam sedan 2007. Hon har haft en rad olika chefsroller inom koncernen, bland annat har hon varit chef för risk- och complianceavdelningen i Folksam Sak. Sedan 2016 har hon varit vice vd och vice koncernchef samt chef för Koncernstaben.

Kajsa Moström
Presschef Folksamgruppen
0708-316407
kajsa.forsberg-mostrom@folksam.se

Följ oss på