Folksam deltar i Korpens nya satsning för en skadefri fotboll

Folksam blir de kommande tre åren samarbetspartner till Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets ungdomssatsning för en skadefri fotbollsutövning. 

Korpen samlar över en miljon aktiva över hela Sverige inom lagidrott och gruppträning.
Folksam är sedan januari 2014 partner och försäkringsgivare till Korpen och olycksfallsförsäkrar Korpens medlemmar. Fotboll är en mycket populär idrott inom Korpen, och inom förbundet finns närmare 4 500 fotbollslag.

– En av fotbollens värsta mardrömmar, främre korsbandsskador, tvingar varje år spelare att sluta med fotboll och många får framtida knäproblem. Vi vill att man ska kunna sporta och ha kul med Korpen hela livet, säger Thomas Bergström, motionsidrottschef på Korpen.

2009 genomfördes forskningsprojektet Knäkontroll inom svensk flickfotboll. Bakom projektet stod Svenska Fotbollförbundet med stöd från Folksam. Forskningsresultatet visade att nästan 2/3 av alla främre korsbandsskador hos fotbollsspelande tonårstjejer kan förebyggas med ett speciellt uppvärmningsprogram. Inom ramen för det nya samarbetet mellan Folksam och Korpen ska unga medlemmar, såväl killar som tjejer, nu rekommenderas detta uppvärmningssprogram.

– Folksam är idrottens försäkringsbolag och vi försäkrar nio av tio aktiva idrottsutövare i Sverige. Vi lägger ett stort engagemang på skadeförebyggande aktiviteter för våra kunder och målet är att få ner antalet svåra knäskador bland Korpens unga spelare, säger Lars-Inge Svensson, chef för Folksam Idrott.

Korpen växer på ungdomssidan och Folksams kunskaper kring knäskador bland unga fotbollstjejer är en viktig del av det nya samarbetet.

– Vi är mycket positiva till samarbetet med Folksam. De har mycket att tillföra i kompetens och kunskap inom skadeförebyggande arbete, säger Thomas Bergström.

För ytterligare information:
Lars-Inge Svensson, chef Folksam Idrott, telefon 0708-31 52 17
Thomas Bergström, motionsidrottschef Korpen, telefon 070-744 56 77

Följ oss på