Riksidrottsförbundet ny hyresgäst hos Folksam

Nya Idrottens Hus etableras i Folksams lokaler vid Skansbrogatan. Det är Riksidrottsförbundet som hyr en del av ett av Folksams hus, helt i linje med det tidigare beslutet att utveckla kvarteret Tullgården bland annat genom nya hyresgäster.

– Uthyrningen stärker Folksam ekonomiskt när vi effektiviserar våra ytor. Samtidigt är det positivt att vi som idrottens försäkringsbolag vidareutvecklar vårt långsiktiga samarbete med Riksidrottsförbundet, säger fastighetschef Björn Gustafsson, Folksam Fastigheter.

Uthyrningen är möjlig tack vare att Folksams lokaler i Skanstull förändras i och med övergången till aktivitetsbaserade arbetssätt. Det frigör stora ytor när verksamheten bedrivs mer yteffektivt.

– För oss är det här en mycket bra möjlighet att samla flera av våra idrottsförbund på en och samma plats och därigenom nå synergieffekter. Vi har en gedigen urvalsprocess bakom oss och fastnade särskilt för Folksams lokaler eftersom de är så ändamålsenliga för vår verksamhet och har centralt läge med närhet till kommunikationer. Det är också roligt att vi hyr av just Folksam, som vi har ett långt och positivt samarbete med, kommenterar Riksidrottsförbundets generalsekreterare Birgitta Ljung.

Tillträdet är den 1 november 2015 och hyrestiden är tio år med möjlig förlängning på tre år. Den totala uthyrningsarean är 5 717 kvadratmeter och Folksam kommer att anpassa lokalerna efter Riksidrottsförbundets behov och önskemål.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Björn Gustafsson, fastighetschef Folksam Fastigheter
bjorn.gustafsson@folksam.se, 0708-31 57 99

Birgitta Ljung, generalsekreterare Riksidrottsförbundet
birgitta.ljung@rf.se, 0707-31 62 68

Följ oss på