Folksam mest hållbara varumärket i försäkringsbranschen

Folksam toppar för andra året i rad listan över mest hållbara varumärken i försäkringsbranschen. Det visar Sustainable Brand Index stora undersökning.

− Folksam har arbetat praktiskt med miljö- och hållbarhetsfrågor i mer än 50 år. Därför är det extra roligt att se hur vårt varumärke så tydligt kopplas ihop med hållbarhet. Att ta ansvar som företag och engagera sig innebär bättre produkter och långsiktig lönsamhet, och det är också något som våra kunder bryr sig om, säger Karin Stenmar, miljöchef Folksam.

Sustainable Brand Index är Skandinaviens största hållbarhetsundersökning av varumärken. Ett representativt urval av 9 500 personer i Sverige har röstat. 253 bolag i 20 branscher har bedömts och totalt kommer Folksam på plats 33 vilket innebär en topplacering i försäkringsbranschen.

Topplistan över hållbara varumärken i försäkringsbranschen

1. Folksam
2. Länsförsäkringar
3. Trygg-Hansa
4. If

− Folksam har en tydlig ömsesidig profil, som visar att företaget står på konsumenternas sida, säger Erik Elvingsson Hedén, vd på Sustainable Brand Insight som ligger bakom Sustainable Brand Index.

Exempel på Folksams arbete inom miljö och hållbarhet är att både bil- och byggskadeverksamheterna, som är de delar av Folksam som har störst påverkan på vår omvärld, har miljöcertifierats enligt ISO 14001. Vidare använder Folksam enbart ursprungsmärkt vindkraft i sina fastigheter och all kontorsel är Bra miljömärkt. Folksams villa-, fritidshus- och bilförsäkringar är dessutom certifierade enligt Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval.

Om undersökningen
I Sustainable Brand Index svarar konsumenter på frågor om miljöansvar och socialt ansvarstagande kopplat till de största varumärkena på den svenska marknaden. Undersökningen använder definitionen av hållbarhet som grundar sig på FN:s tio principer om mänskliga rättigheter, arbetsförhållanden, miljö och antikorruption. Läs mer på http://www.sb-index.com

För ytterligare information:
Karin Stenmar, miljöchef Folksam, telefon 0708-31 66 76
Lotta Örtnäs, pressekreterare Folksam, telefon 0708-31 67 66

 

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2020-06-23

Just nu genomför vi på Folksam en undersökning om gravidas bilbältesanvändning tillsammans med Chalmers industriteknik. Undersökningen är ö...

2020-05-19

I fredags släppte vi på Folksam ett nytt hjälmtest. Nytt för i år är att vi på Folksam genomförde testet med stöd från intresseorganisati...

2020-03-08

I dag på internationella kvinnodagen vill jag göra er uppmärksamma att det även behöver arbetas med att få bort ojämlikheter i transportsyst...

Följ oss på