Folksamgruppen på hållbarhetstoppen

KPA Pension toppar för sjunde året i rad listan över pensionsbranschens mest hållbara varumärken. Folksam placerar sig på en andraplats i försäkringsbranschen. Det visar Sustainable Brand Index stora undersökning.

– Det är verkligen roligt att Folksamgruppen har två bolag på toppositioner. Vi har arbetat praktiskt med miljö- och hållbarhetsfrågor mycket länge och det är tydligt att svenska folket kopplar ihop våra varumärken med hållbarhet, säger Folksamgruppens hållbarhetschef, Karin Stenmar.

KPA Pension har arbetat aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor sedan 1998, då bolaget som första finansiella bolag i Europa miljöcertifierades, enligt ISO 14001.

– Idag vet människor att vi förvaltar våra kunders pensionspengar hållbart, tryggt och etiskt, samtidigt som vi levererar långsiktigt god avkastning, säger Karin Stenmar.

Folksam har arbetat med hållbarhetsfrågor sedan 60-talet, allt ifrån att finansiera Stockholmskonferensen 1972 och sprida kunskap om miljö- och klimatfrågor till att idag vara branschens mest jämställda bolag och en av världens största finansierare av hållbara obligationer.
Folksams villa-, fritidshus- och bilförsäkringar är certifierade enligt Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval och vi driver på utvecklingen av cirkulär ekonomi i vår skadereglering.

Efter en rad förstaplatser tappar Folksam dock en placering i Sustainable Brand Index.

– Det är tydligt att konkurrensen hårdnar och att konkurrenterna blir bättre och bättre. Att ta ansvar som företag och engagera sig innebär bättre produkter och långsiktig lönsamhet, och det är också något som våra kunder bryr sig om. Vi siktar förstås på att återta förstaplatsen, säger Karin Stenmar.

Topplistan över hållbara varumärken i pensionsbranschen
1. KPA Pension
2. AMF
3. SPP
4. Alecta

Topplistan över hållbara varumärken i försäkringsbranschen
1. Länsförsäkringar
2. Folksam
3. Trygg-Hansa
4. If
5. Skandia
6. Moderna Försäkringar

Sustainable Brand Index är Skandinaviens största hållbarhetsundersökning av varumärken. 297 bolag har bedömts och totalt kommer KPA Pension på plats 58 i år. Folksam placerar sig på plats 52.

I Sustainable Brand Index svarar konsumenter på frågor om miljöansvar och socialt ansvarstagande kopplat till varumärkena. Undersökningen definierar hållbarhet enligt FN:s tio principer om mänskliga rättigheter, arbetsförhållanden, miljö och antikorruption.

Följ oss på