KPA Pension i topp på hållbarhet i pensionsbranschen

KPA Pension är Sveriges mest hållbara pensionsbolag enligt svenska konsumenter. För åttonde året i rad. Folksam är det näst mest hållbara varumärket inom kategorin försäkring.

Det visar Europas och Sveriges största studie om hållbara varumärken, Sustainable Brand Index, som presenterade studien för 2019 igår kväll.

– Vi är oerhört stolta över att det svenska folket återigen placerar oss som nummer ett inom hållbarhet bland pensionsbolagen. Det visar att konsumenterna har förtroende för vårt arbete med hållbarhet och långsiktigt ansvarstagande, säger Johan Sjöström, chef för affärsområde Individ och marknad och fortsätter:

– Vi ser detta som ett kvitto på att människor förstår att vi förvaltar våra kunders pensionspengar tryggt och hållbart, samtidigt som vi levererar långsiktigt god avkastning.

KPA Pension har arbetat aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor sedan 1998, då bolaget som första finansiella bolag i Europa miljöcertifierades enligt ISO 14001.

​I försäkringsbranschen placerar sig Folksam på en andraplats.

Topplistan över hållbara varumärken i pensionsbranschen:

  • KPA Pension
  • AMF
  • SPP

Topplistan över hållbara varumärken i försäkringsbranschen:

  • Länsförsäkringar
  • Folksam
  • Trygg Hansa

Av totalt 355 bedömda varumärken från 26 branscher hamnar Folksam på plats 44 och KPA Pension på plats 65. IKEA är det bolag som svenska folket anser vara Sveriges mest hållbara företag.​

​FAKTA: Sustainable Brand Index

Sustainable Brand Index gör varumärkesstudier om hållbarhet. I undersökningarna svarar konsumenter på frågor om miljöansvar och socialt ansvarstagande kopplat till varumärkena. Undersökningen definierar hållbarhet enligt FN:s tio principer om mänskliga rättigheter, arbetsförhållanden, miljö och antikorruption.

Läs mer om Sustainable Brand Index här.

 

 

Följ oss på