Folksam sänker återbäringsräntan till 8,0 procent på ”gammalt kapital”

Folksam Liv sänker från och med den första december 2015 återbäringsräntan på den traditionella livförsäkringen – på kapital som betalats in före den 1 juli 2015 – från 10,0 procent till 8,0 procent före skatt och avgifter.

– Sänkningen av återbäringsräntan på det vi kallar ”gammalt kapital” i den traditionella livförsäkringen går i linje med vårt långsiktiga engagemang för att ge kunderna en fortsatt trygg och stabil avkastning, säger Maria Liljedahl, koncernchefaktuarie Folksam Liv.

Folksams traditionella livförsäkring utmärks av en utjämnad återbäring, garanti på insatt kapital och en trygg, jämn och stabil utveckling över tiden. Det är och ska fortsatt vara en försäkringsprodukt lämpad för långsiktigt försäkringssparande.

Sänkningen av återbäringsräntan omfattar även kapital som betalats in före den 1 juni 2015 i premiebestämd försäkring i Kooperativ tjänstepension.

Återbäringsräntan på kapital med inbetalningar efter den 1 juli 2015 på den traditionella livförsäkringen kvarstår på 4,0 procent.

Maria Liljedahl, koncernchefaktuarie Folksam Liv, telefon 0708-31 50 47
Juha Hartomaa, investerarrelationer Folksam, telefon 0708-31 65 26

Följ oss på