Charlotta Carlberg ny chef för Bolagsjuridik

Folksam har utsett Charlotta Carlberg till ny chef för Bolagsjuridik. Hon tillträder befattningen den 15 augusti.

Charlotta Carlberg kommer närmast från KPMG där hon varit director med ansvar för försäkringsfrågor. Före det var hon vd på Svenska försäkringsförmedlares förening, Sfm. Hon har även arbetat på försäkringsbolagen Länsförsäkringar Liv, AMF och Movestic samt var mellan åren 2007-2010 verksam hos Finansinspektionen, där hon var chef för dåvarande rättsavdelningen och ingick i myndighetens ledningsgrupp. Sedan 2012 ingår hon i referensgruppen för tjänstepensionsfrågor i den Europeiska tillsynsmyndigheten EIOPA.

– Jag är mycket glad över att vi kan knyta en så välmeriterad person som Charlotta Carlberg till Folksam. Hon kan branschen utan och innan och har varit expert i statliga utredningar, vilket kommer Folksam till gagn i ett läge där regelverksfrågorna fortsätter att stå i fokus, säger Björn Nordin, chef Koncernjuridik på Folksam.

– För mig är Folksam en nyckelspelare i branschen, med värderingar jag delar. Det är ett försäkringsbolag med otroligt kunniga medarbetare som verkligen engagerar sig för sina kunder. Jag är stolt över att få bli en del av detta, säger Charlotta Carlberg.

Charlotta Carlberg tillträder befattningen den 15 augusti.

För ytterligare information:
Björn Nordin, chef Koncernjuridik, 0708-31 50 77
Juha Hartomaa, investerarrelationer, 0708-31 65 26

Följ oss på