Johan Rudén ny IT-chef på Folksam

Johan Rudén tillträder den 1 augusti som ny IT-chef i Folksamgruppen. Han efterträder därmed Gunnar Fröderberg som samtidigt blir Senior Advisor. Johan Rudén kommer närmast från rollen som Globalt verksamhetsansvarig för delar av värdepappersmarknaden på Nasdaq.

– Jag är mycket glad att Johan har valt att komma till Folksam. Han tar över en strategiskt viktig roll inom Folksam som under Gunnar Fröderbergs ledning utvecklats på ett mycket framgångsrikt sätt. Jag är glad att Gunnar väljer att vara kvar i rollen som Senior Advisor så att Johan får tid på sig att sätta sig in i arbetet, säger Jens Henriksson, koncernchef och vd Folksamgruppen.

Johan Rudén börjar i Folksam redan den 1 maj som Senior Advisor och går parallellt med Gunnar Fröderberg fram till den 1 augusti. Gunnar övertar då Senior Advisor-rollen fram till sin pension i maj 2018.

– Jag ser fram emot det nya arbetet och tycker att det ska bli väldigt spännande. Folksam är Sveriges största försäkringsbolag och ägs av sina kunder. De ska känna att vi tillsammans gör allt för att skapa en kostnadseffektiv drift genom att driva digitaliseringen och produktutvecklingen framåt, kommenterar Johan Rudén.

Johan Rudén har under sina 16 år på Nasdaq haft en rad olika ansvarspositioner, senast som Globalt verksamhetsansvarig för delar av värdepappersmarknaden. Dessförinnan har han bland annat arbetat sju år på Ericsson med projektstyrning och mjukvaruutveckling mot internationella kunder. Johan Rudén har en civilingenjörsexamen inom Industriell ekonomi från Kungliga Tekniska Högskolan.  


För ytterligare information:

Jens Henriksson, vd och koncernchef Folksamgruppen, tel 08-772 66 60
Annika Kristersson, Presschef Folksamgruppen, tel 072-582 19 37

Om Folksam
Folksam är ett kundägt företag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Visionen är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Läs mer på www.folksam.se

Följ oss på