Folksam vässar fondutbudet

Folksam kompletterar sitt guidade fondutbud med hedgefonden Blackstone Diversified Multi-Strategy Fund. Folksam blir därmed det första fondförsäkringsbolaget i Sverige att erbjuda en fond från fondförvaltaren Blackstone.

– Denna multistrategifond kompletterar vårt erbjudande inom absolutavkastande fonder och efter god dialog med Blackstone har vi beslutat att ta in den i vårt guidade fondutbud. När vi dessutom kan vara först ut bland fondförsäkringsbolagen i Sverige så känns vårt engagemang för kunderna extra bra, säger Susanne Bolin-Gärtner, fondansvarig på Folksam.

Blackstone grundades 1985 och är en av världens största alternativa kapitalförvaltare. Blackstone Alternative Asset Management (BAAM) förvaltar företagets tillgångar genom en diversifierad portfölj med investeringar i hedgefonder som kompenserar för aktieexponeringen från företagets andra verksamheter. BAAM är en av världens största diskretionära investerare i hedgefonder, med cirka 600 miljarder kronor i tillgångar under förvaltning.

Efter det senaste fondtillskottet erbjuder Folksam kunderna totalt 67 fonder att välja bland i sitt guidade fondutbud.

Läs mer om Folksams guidade fondutbud:

http://www.folksam.se/sparalana/fonder

För ytterligare information:

Susanne Bolin-Gärtner, fondansvarig Folksam, telefon 08-772 66 74

Juha Hartomaa, investerarrelationer Folksam, telefon 070-831 65 26

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2021-08-26

Nu i veckan anordnas en konferens med fokus på hjärnskakningar inom idrotten. Folksam försäkrar nio av tio idrottare i Sverige, vilket gör att...

2021-07-19

Se hit alla ryttare! Är hjälmen bra? Som alltid när vi testar hjälmar är det omöjligt att veta i förhand vilken hjälm som kommer bli bäst....

2021-07-14

Bara var tredje fyraåring åker bakåtvänt. Redan vid tre års ålder vänder 20 procent av svenska föräldrar sina barn framåt i bilen. Detta ...

Följ oss på