Folksam förvärvar fastighet på Kungsholmen

Folksam har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Lysbomben 6 på Kungsholmen i Stockholm till ett värde av knappt 550 miljoner kronor från fastighetsfonder förvaltade av Blackstone och Areim. Fastigheten är idag uthyrd till Riksarkivet på ett 25-årigt hyresavtal.

Fastigheten Lysbomben 6 ligger på Kungsholmen och utgörs av cirka 15 500 kvadratmeter uthyrningsbar area, varav 6 000 kvadratmeter är kontor och 9 500 kvadratmeter är lager. Allt är uthyrt till Riksarkivet på ett 25-årigt hyresavtal.

– Vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att köpa den här unika fastigheten på Kungsholmen i Stockholm. Den har en helt nyrenoverad kontorsdel och en bra hyresgäst i form av Riksarkivet. Vi ser fastigheten som en samhällsfastighet och den har obligationslika egenskaper, vilket passar väl in i vårt engagemang för att värna om en långsiktigt trygg avkastning till kunderna, säger Lars Johnsson, chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet.

Folksam tillträder som ägare till fastigheten från och med den 21 december.

Folksamgruppen äger idag fastigheter för närmare 25 miljarder kronor och har som ett mål att kraftigt öka fastighetstillgångarna under de närmaste åren.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lars Johnsson, fastighetsdirektör Folksamgruppen, 072-582 19 14, lars.johnsson@folksam.se
Juha Hartomaa, investerarrelationer Folksamgruppen, 070-831 65 26, juha.hartomaa@folksam.se

Följ oss på