Folksamgruppen förvärvar fastighet i centrala Stockholm

KPA Pensionsförsäkring har som del av Folksamgruppen tillträtt tomträtten till kontorsfastigheten Duvan 6 i centrala Stockholm (CBD). Säljare är private equity-firman Mengus och dess fond Mengus 2011.

Duvan 6, även kallad Copper Building, är en kontorsfastighet om cirka 9 700 kvadratmeter. Fastigheten ligger alldeles intill Centralstationen i ett område som genomgår utveckling och har ett idealiskt kommunikationsläge.

– Det är glädjande att vi får möjligheten att förvärva denna kontorsbyggnad i de mest centrala delarna av Stockholm där efterfrågan på kontor är mycket god och dessutom ökar. Läget måste vara ett av Sveriges bästa för kontor, säger Lars Johnsson som är chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet.

Lokalerna i Copper Building har de senaste åren uppgraderats och förädlats av säljaren, vilket innebär att de har en god standard. Fastigheten är klassad enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM In-Use. Polisförbundet, KFO och Svenska kyrkan är några av hyresgästerna.

Köpeskillingen offentliggörs inte.

I och med förvärvet har Folksamgruppen kommit mer än halvvägs i arbetet med att under de närmaste åren öka fastighetstillgångarna med tio miljarder kronor. Värdet av Folksamgruppens fastigheter uppgår idag till omkring 24 miljarder kronor (närmare 27 miljarder kronor under fastighetsverksamhetens förvaltning).

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lars Johnsson, chef fastigheter Folksamgruppen, 072-582 19 14, lars.johnsson@folksam.se
Juha Hartomaa, investerarrelationer Folksamgruppen, 070-831 65 26, juha.hartomaa@folksam.se

Följ oss på