Folksam förvärvar nybyggd kontorsfastighet av Skanska

Folksam tecknar genom Folksam Sak avtal med Skanska om förvärv av den nybyggda kontorsfastigheten Långan 1 i Malmö Stad. Affären är värd 580 miljoner kronor och fastigheten utgörs av cirka 10 000 kvadratmeter kontor.

– Vi fortsätter arbetet med att öka våra fastighetstillgångar genom att förvärva en av Malmös absolut bästa kontorsbyggnader. På så vis bygger vi Folksams ekonomiska styrka. Kontorsfastigheten i det nya kvarteret Malmö Live har ett absolut toppläge och är fullt uthyrd till stora och stabila kontorsgäster med relativt långa hyresavtal. Med andra ord är detta ett förvärv helt i linje med vår strategi, säger Lars Johnsson som är chef för Folksams fastighetsverksamhet.

Fastigheten Långan 1 innehåller cirka 10 000 kvadratmeter kontor, 20 parkeringsplatser och är belägen på Universitetsholmen i centrala Malmö – i det nya kvarteret Malmö Live där också hotell, kongress, konserthus och bostäder huserar. Den är toppmodern och har höga miljömål, som LEED Platinum-certifiering. Tillträde sker vid halvårsskiftet 2016.

Folksam med dotterföretag äger idag fastigheter för omkring 20 miljarder kronor.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lars Johnsson, chef fastigheter Folksam, 0725-82 19 14, lars.johnsson@folksam.se
Juha Hartomaa, investerarrelationer Folksam, 0708-31 65 26, juha.hartomaa@folksam.se

 

Följ oss på