Folksam ger råd, vård och rena kläder till O-Ringens deltagare

Folksams tvättstuga vid O-Ringen

O-Ringen är världens största orienteringsevent och ett av Sveriges största idrottsarrangemang. Folksam är på plats vid Höga Kusten, där årets tävling äger rum.

​​​​Folksam är idrottens försäkringsbolag och alla orienterare i Sverige är olycksfallsförsäkrade hos oss genom sin klubb. Dessutom försäkrar vi alla deltagare i O-Ringen. ​Madeleine Hasselwander från Folksam Idrott är på plats vid Höga Kusten, där årets tävling äger rum 21-27 juli.

– Det känns extra spännande att vara där i år, eftersom Folksam precis har lanserat tjänsten Råd och vård för idrottsskador till svenska orienterare. Det innebär att alla, som är med i en klubb som är knuten till Orienteringsförbundet, har möjlighet att kostnadsfritt få prata med en fysioterapeut eller sjukgymnast som är specialist på idrottsskador. Föräldrar till idrottande ungdomar kan till exempel ringa och få råd om hur deras barn kan förebygga skador men det går också bra att ringa när en skada har uppstått och man behöver träffa en sjukgymnast, berättar Madeleine Hasselwander.

På plats i Höga Kusten har Folksam en gigantisk tvättstuga, där O-Ringen-deltagarna får låna tvättmaskiner. Det brukar vara uppskattat bland hundratals tävlande, erfar Madeleine, som brukar vara på plats för att prata försäkringar, skadeförebyggande och annat som kan intressera idrottsutövare.

– Det är roligt att Folksam kan stötta idrottare i en så stor sport. Orienteringsförbundet har över 80 000 medlemmar, så det är en idrott som ligger svenskarna varmt om hjärtat, säger Madeleine. ​​​

Madeleine Hasselwander, Folksam Idrott

Följ oss på