KPA Pension förvärvar nybyggd kontorsfastighet i Globenområdet

KPA Pension förvärvar en nybyggd kontorsfastighet av Fabege för 1 608 miljoner kronor. Förvärvet är ett led i att öka KPA Pensions fastighetstillgångar.

Fastigheten, Pelaren 1 om cirka 21 500 kvm färdigställdes 2018. Den ligger intill Globen City, Söderstaden och Slakthusområdet och är fullt uthyrd. I området pågår omfattande utveckling och det finns förtätningsplaner med nya bostäder, kontor och handel. Ambitionen är att skapa en tätare, mer funktionell stadsmiljö som länkar samman området och Södermalm.

– Det här är en långsiktig investering som hjälper oss att öka vårt innehav av fastighetstillgångar och trygga god avkastning på kundernas pensionspengar. Förvärvet ligger också helt i linje med vår fastighetsstrategi där kontor i bra lägen i storstäder är en hörnsten, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör i Folksamgruppen.

Värdet av KPA Pensions fastigheter uppgår efter investeringen till 13 miljarder kronor. Totalt är marknadsvärdet på Folksamgruppens fastigheter nu nästan 38 miljarder kronor.

Följ oss på