Folksam levererar sakförsäkringar till nya fackförbundet Akavia

Det nybildade fackförbundet Akavia har tecknat avtal om att erbjuda sina medlemmar sakförsäkringar genom Folksam. Akavia organiserar 130 000 medlemmar efter en sammanslagning mellan Civilekonomerna och Jusek.  

Det var i förrgår som det nya fackförbundet presenterades. Med sina 130 000 medlemmar blir Akavia det näst största förbundet inom Sveriges Akademikers Centralorganisation (Saco). Det nya förbundet har valt att erbjuda sina medlemmar att teckna sakförsäkringar via Folksam.

– Jag är självklart stolt över att Folksam har fått förtroendet att leverera trygghet till medlemmarna i det nybildade förbundet. Akavia blir en mycket viktig kund för oss, inte minst med tanke på att kärnan i vår affär är våra fackliga partners. Det är också glädjande att det nya förbundet ser att vi kan erbjuda ett attraktivt sakförsäkringserbjudande anpassat till medlemmarnas behov, säger Elisabeth Sasse, chef för affärsområde Sak på Folksam.

Jusek, ett av de två förbund som gått samman och bildat Akavia, erbjöd sina medlemmar sakförsäkringar genom Folksam. Det nya avtalet med Akavia gäller från och med 1 januari 2020.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Kajsa Moström, presschef Folksam, 070-831 64 07

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2021-08-26

Nu i veckan anordnas en konferens med fokus på hjärnskakningar inom idrotten. Folksam försäkrar nio av tio idrottare i Sverige, vilket gör att...

2021-07-19

Se hit alla ryttare! Är hjälmen bra? Som alltid när vi testar hjälmar är det omöjligt att veta i förhand vilken hjälm som kommer bli bäst....

2021-07-14

Bara var tredje fyraåring åker bakåtvänt. Redan vid tre års ålder vänder 20 procent av svenska föräldrar sina barn framåt i bilen. Detta ...

Följ oss på