Folksam ny huvudpartner till Svenska Golfförbundet

Satsningar på handikapp-, bredd- och elitgolf – liksom på jämställdhet.
Det ingår i ett nytt treårigt samarbetsavtal mellan Folksam och Svenska Golfförbundet, SGF, som gäller från årsskiftet. Folksam förlänger och utökar därmed samarbetet med SGF.

Det nya avtalet gör Folksam till en så kallad huvudpartner, som ska bidra till Svenska Golfförbundets bredd- och tävlingsverksamhet, Swedish Golf Tour, SGF:s juniortävlingar, Handigolf Tour, Footgolf-SM, samt SGF:s jämställdhetsprocess, Vision 50/50, samtidigt som försäkringsbolaget fortsätter att erbjuda golfklubbar stimulansbidrag för handigolf, för att utveckla breddverksamhet för människor med funktionsnedsättning.

– Folksam är idrottens försäkringsbolag, varför vi är glada över att fördjupa vårt samarbete med Svenska Golfförbundet. Idag försäkrar Folksam 9 av 10 svenska idrottare och är djupt engagerade i breddidrotten, både av folkhälsoskäl och för att vi vet att våra kunder uppskattar det. Golfen är landets näst största sport till antalet utövare, vilket gör det detta samarbete extra angeläget, säger Anna-Karin Laurell, chef för affärsområdet Privatmarknad på Folksam.

– Folksam har under 12 år varit en uppskattad försäkringspartner, liksom de senaste åren en officiell partner till handigolfen. Jag är mycket glad att man nu väljer att fördjupa samarbetet med vårt förbund. Jag ser fram emot att tillsammans fortsätta utveckla golfen och dess unika värden, säger Gunnar Håkansson, generalsekreterare på Svenska Golfförbundet.

Folksam är sedan 2006 försäkringsgivare för SGF:s medlemsförsäkring och har också varit affärspartner inom sakförsäkringar. Att Folksam nu utökar samarbetet innebär att SGF kan erbjuda klubbarna och medlemmarna både sakförsäkrings- och sparandeprodukter.

Svenska Golfförbundet (SGF) är Sveriges näst största idrottsförbund med drygt 490 000 medlemmar i 458 klubbar och anläggningar.

För ytterligare information:
Anders Dalered, marknadschef Svenska Golfförbundet, telefon 08-622 15 20

Pär Brännström, Key Account Manager Folksam, telefon 08-772 87 56

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2020-06-23

Just nu genomför vi på Folksam en undersökning om gravidas bilbältesanvändning tillsammans med Chalmers industriteknik. Undersökningen är ö...

2020-05-19

I fredags släppte vi på Folksam ett nytt hjälmtest. Nytt för i år är att vi på Folksam genomförde testet med stöd från intresseorganisati...

2020-03-08

I dag på internationella kvinnodagen vill jag göra er uppmärksamma att det även behöver arbetas med att få bort ojämlikheter i transportsyst...

Följ oss på