Coronaviruset i Kina

Utrikesdepartementet avråder nu från resor till provinsen Hubei och icke nödvändiga resor till övriga Kina på grund av det pågående utbrottet av Coronaviruset. Undantag för Hongkong och Macao. Här är information till dig som vill ställa in en bokad resa eller befinner dig i området.

Vad gäller om jag vill ställa in min resa?
– Om du har Hemförsäkring Stor eller Resklar ersätter avbeställningsskyddet vid akut sjukdom eller olycksfall, däremot lämnas inte ersättning vid avbeställning när UD avråder från resa.

Om du inte vill resa på grund av UD:s avrådan till resmålet kan du vända dig till rese- eller flygbolaget för att för ta reda på vilka möjligheter du har att avboka eller omboka din resa.

Vad gäller om jag redan befinner mig i ett riskområde?
– Reseskyddet gäller som vanligt om du insjuknar på din resa. Om du befinner dig i drabbade områden och har frågor eller vill ha hjälp, kontakta i första hand SOS International.

Vi rekommenderar att du löpande kontrollerar UD:s reserekommendationer eftersom de påverkar hur din reseförsäkring gäller.

Telefonnummer till vår larmcentral:
SOS International +46-8 13 60 60

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2020-02-13

Idag hade Rapport (02:28 in i nyhetssändningen) en nyhet om att regeringen beslutar om ett nytt delmål om att antalet döda i trafiken ska halver...

2019-10-17

Om du bedriver forskning med fokus på barns hälsa, hälsofrämjande forskning inom vägtransportområdet och idrottsskador så har du chans att s...

2019-09-30

P4 Stockholm gjorde en intervju angående olyckorna med elsparkcyklar som sändes lördags. När vi studerade de olyckor som skett i Stockholm unde...

Följ oss på