Hitta vårdgivare utomlands – Folksam lanserar ny tjänst

De senaste åren har kostnaderna för utlandsskador ökat avsevärt. Det rör sig främst om kostnader i samband med sjukdom. Därför har Folksam vidtagit ett flertal åtgärder för att minska reseskadekostnaderna och nu lanseras den nya digitala tjänsten Hitta vårdgivare utomlands.

För att hitta kvalitetssäkrade läkarmottagningar behöver kunderna logga in med BankID. Därefter måste de antingen ange sin nuvarande position alternativt vilket land samt ort de befinner sig i.

– I samband med att man väljer att ange var man befinner sig presenteras en kartvy som visar på var kvalitetssäkrade läkarmottagningar finns på vald ort. Information om läkarmottagningarna med avstånd, adress, kontaktuppgifter och övriga noteringar visas också, säger Åsa Duneborn, projektledare Folksam.

Den nya tjänsten är framtagen för att användas vid enklare sjukdom eller skada. Liksom tidigare ska Folksams kunder vid allvarligare skador höra av sig till larmcentralen i landet de befinner sig i samt våra larmcentraler Falck Global Assistance och SOS International.

– Vår ambition är att våra kunder ska hitta kvalitetssäkrade läkarmottagningar enklare genom vår nya tjänst och att de känner sig trygga med att de besöker läkarmottagningar som är kvalitetssäkrade via vår samarbetspartner SOS International, säger Åsa Duneborn.

Tjänsten är under uppbyggnad. Under våren kommer bland annat en notis om EU-kort att läggas till i listan för att visualisera vilka läkarmottagningar som kunderna kan besöka där de får betala samma kostnad för vård som landets invånare.

Läs mer om tjänsten här

För ytterligare information:

Kajsa Moström, presschef 0708-31 64 07
Folksams pressjour, 08-772 66 60

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2020-08-28

  De allvarliga olyckorna i Järvsös bergscykelpark har skapat diskussion. Självklart innebär downhill en risk i och med hög hastighet i k...

2020-08-17

Ingen har väl undgått att media rapporterat om olyckor i samband med användning av elsparkcyklar. Vi på Folksam har tidigare studerat detta men...

2020-06-23

Just nu genomför vi på Folksam en undersökning om gravidas bilbältesanvändning tillsammans med Chalmers industriteknik. Undersökningen är ö...

Följ oss på