Folksam lanserar ny app för studenter

Folksam släpper nu en hemförsäkringsapp för studenter. Det är Folksams första försäkringsapp. Till att börja med är det en pilot där konceptet kommer att testas på 50 studenter. Bakom piloten ligger Folksam FutureLab.

– Vi vill utveckla det här konceptet tillsammans med våra kunder, och har valt studenter då de är digitala. Ambitionen är att få fram en lösning som är enkel och ger en riktigt bra digital kundupplevelse. Genom att lansera den här appen tar vi ett steg närmare insuretechbolag som exempelvis amerikanska Lemonade, säger Johanna Gillberg, Digital Innovation Lead på Folksam FutureLab.

Till en början kommer max 50 studenter att kunna teckna erbjudandet, men om piloten blir lyckad kommer Folksam att lansera erbjudandet på bred front.

– Det här är Folksams första riktiga försäkringsapp, och förhoppningsvis kommer vi på sikt att kunna bygga ut konceptet för fler försäkringar och mina sidor. Vi vill kunna erbjuda våra kunder en riktigt bra digital upplevelse, och kommer att ha flera nya funktioner i appen såsom betalfri sommar, möjlighet att lägga upp bilder samt kvitton på sina viktigaste värdesaker. Man kan säga att vi testar framtidens kundmöte, säger Johanna Gillberg.

Kunderna i piloten kommer att kunna teckna en studenthemförsäkring direkt i appen. Där kommer de att kunna se vad försäkringen täcker, sin betalplan och även ändra kontaktuppgifter.

Om kunden behöver hjälp eller har fått en skada kommer de att kunna chatta via appen med Folksams digitala assistent Sam. Om Sam inte kan lösa ärendet eller skadan, tas chatten sömlöst över av Folksammedarbetare.

– Själva lösningen har vi byggt vid sidan av befintliga system och processer, och syftet är att testa hur vi kan använda ny teknik för en bättre kundupplevelse. Själva försäkringarna däremot registreras som vanligt i våra avtalssystem, säger Johanna Gillberg.

Till skillnad mot vanliga försäkringar kommer all betalning att ske via appen genom betalleverantören Trustly.

– Vi kommer nu att vidareutveckla appen löpande fram till nästa sommar, då vi kommer att göra en utvärdering utifrån den respons vi får från våra kunder, säger Johanna Gillberg.

Fakta om appen

Erbjudandet i appen gäller bara för hyresrätt, och under piloten har Folksam sänkt självrisken till 500 kronor och försäkringen kommer att kosta 89 kronor per månad. Det finns även en möjlighet att välja betalfritt över sommaren, och då kostar det 119 kronor per månad.

Det kommer till en början inte heller att vara möjligt att välja några tilläggsförsäkringar. Det kommer i en senare version. I övrigt är det samma villkor som gäller. Erbjudandet kommer bara att gälla för de 50 första som tecknar försäkringen via appen. Än så länge finns det bara möjlighet att välja Studenthemförsäkring Mellan.

Följ oss på