Folksam lanserar Köra Säkert, betala som du kör

Idag lanseras Köra Säkert, den första uppkopplade försäkringen från Folksam som vänder sig till alla kunder som har en bilförsäkring. Köra Säkert är en tjänst som hjälper bilföraren att hålla hastighetsgränsen och därigenom spara miljö, liv och dessutom sänka bilförsäkringspremien dvs. kunden betalar som den kör.

Köra Säkert är en kostnadsfri tjänst för kunder som har en bilförsäkring via Folksam. Försäkringstagaren får en speciellt utformad indikator som placeras på instrumentbrädan i bilen. Indikatorn ger en direkt återkoppling till föraren på farthållningen med grönt, gult eller rött ljus. En säker körstil med grönt ljus belönas med upp till 20 procent rabatt på bilförsäkringspremien.

Köra Säkert är ett frivilligt tillägg i Folksams alla bilförsäkringar och för att använda tjänsten krävs det att man är ansluten till Telia Sense, en teknikplattform med hårdvara, abonnemang och app som säljs via Telia. Kunden godkänner om Folksam ska få ta del av kördatan. I appen kan man sedan följa upp sin egen körning under olika perioder och får tillgång till information om hur bra man kör och tips på hur man själv kan förbättra sin körning.

”Vi engagerar oss i våra kunder, genom Telias teknik och genom vår tjänst Köra Säkert kan vi stimulera våra kunder till en säkrare körstil med sänkt hastighet. Det sparar liv, är bra för miljön och plånboken, alla blir vinnare, säger Stina Wärn, produktutvecklare, Folksam.

Trafikforskning sparar liv och ger en säkrare trafik,
Höga hastigheter är den största boven när det gäller svåra skador. Folksam engagerar sig i det som våra kunder bryr sig om och våra studier visar att en direkt återkoppling i bilen sänker hastigheten och förbättrar körbeteendet. Hastigheten är en av de vanligaste orsakerna till personskador i trafiken och bara genom att sänka medelhastigheten med några få km/h så skulle vi minska skadorna och rädda minst 40 liv per år. Folksam har drivit på införandet av vajerräcken, förbättrat whiplashskydd och bidragit till att fler använder säkerhetsbältet. Nu tar vi nästa steg och bidrar till ett bättre körbeteende via tjänsten Köra Säkert.

Information finns även på www.folksam.se/korasakert

För ytterligare information:
Stina Wärn, produktutvecklare, tel: 070-911 63 09
Anders Kullgren, forskningschef, tel: 070-831 68 35
Folksams informationsjour, tel 08-772 66 60

Om Folksam
Folksam är ett kundägt företag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Visionen är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Läs mer på www.folksam.se

Följ oss på