Camilla Larsson – ny vd för KPA Pension

Camilla Larsson har utsetts till KPA ABs och KPA Pensionsförsäkrings ABs nya vd. Hon efterträder Britta Burreau som lämnar KPA Pension för att bli vd för Almi Företagspartner.

Camilla Larsson kommer närmast från en tjänst som enhetschef för Kund och Affär på AMF där hon har jobbat i olika befattningar sedan 2004.

– Jag är mycket glad att Camilla Larsson har tackat ja till uppdraget som vd för KPA Pension. Med Camilla som vd kommer KPA Pension att få en ledare som inte enbart bidrar med sin kompetens inom pensionsområdet utan även är en tydlig ledare med fokus på att bygga ett starkt lag, säger Ylva Wessén.

– Jag är både stolt och glad över att få förtroendet att leda KPA Pension. Uppdraget att förvalta pensioner åt de som ägnar sitta arbetsliv åt att ta hand om och utveckla andra människor i vård, skola och omsorg är ett förtroende. De ska kunna känna sig trygga med att deras pensionssparande ökar i värde utan att det sker på bekostnad av miljön eller andra människors rättigheter. KPA Pensions etiska inriktning är viktig för mig, säger Camilla Larsson i en kommentar.

Fram till att hon tillträder sin tjänst i april 2021 kommer Johan Sjöström att vara tillförordnad vd för KPA AB och Ninni Wibeck för KPA Pensionsförsäkring AB.

Följ oss på