Folksams vd Ylva Wessén är näringslivets 36:e mäktigaste kvinna enligt Dagens Industri

Foto: Magnus Länje

Folksams vd och koncernchef Ylva Wessén placerar sig på 36:e plats när Dagens Industri utser näringslivets mäktigaste kvinna 2021.

–  Jag är hedrad och glad över att som Folksams vd bli utsedd av Dagens Industri till en av näringslivets mäktigaste kvinnor. Vi behöver öka jämställdheten i näringslivet och öka antalet kvinnliga ledare, och i det arbetet spelar både Folksam och Dagens Industris lista en viktig roll, säger Ylva Wessén, vd och koncernchef för Folksam.

Dagens Industris syfte med utmärkelsen är att öka jämställdheten, skapa inkluderande och starka företag samt lyfta framgångsrika kvinnor som förebilder.

– Jämställda företag fattar bättre beslut vilket skapar ökad lönsamhet. Vi förvaltar drygt 480 miljarder kronor åt våra kunder och vi ställer höga krav på de företag vi investerar i, inte minst kring jämställdhet, säger Ylva Wessén.

Motiveringen lyder:

”Det händer inte av sig själv”, förklarade hon i en DI-intervju nyligen angående jämställdheten i näringslivet. Genom att föregå med gott exempel kan man också ställa krav på andra säger hon om strategin bakom Folksams jämställdhetsarbete.

Folksams ledningsgrupp består av sex kvinnor och fem män. Styrelserna för Folksam Liv och Folksam Sak har en jämställd könsfördelning.

Kajsa Moström
Presschef Folksam
0708-31 64 07
kajsa.forsberg-mostrom@folksam.se

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2021-08-26

Nu i veckan anordnas en konferens med fokus på hjärnskakningar inom idrotten. Folksam försäkrar nio av tio idrottare i Sverige, vilket gör att...

2021-07-19

Se hit alla ryttare! Är hjälmen bra? Som alltid när vi testar hjälmar är det omöjligt att veta i förhand vilken hjälm som kommer bli bäst....

2021-07-14

Bara var tredje fyraåring åker bakåtvänt. Redan vid tre års ålder vänder 20 procent av svenska föräldrar sina barn framåt i bilen. Detta ...

Följ oss på