Ylva Wessén är näringslivets 17:e mäktigaste kvinna

Dagens industri utsåg i går Folksamgruppens nytillträdda vd och koncernchef Ylva Wessén till näringslivets 17:de mäktigaste kvinna 2020. Mäktigast av alla 125 kvinnor på Dagens industris lista är Carina Åkerström, vd Handelsbanken.

– Jag är hedrad över att utses till en av näringslivets mäktigaste kvinnor. För att öka jämställdheten behövs fler kvinnliga förebilder i näringslivet och därför är Dagens industris lista viktig, säger Ylva Wessén, vd och koncernchef för Folksamgruppen.

Affärstidningen Dagens industris syfte med utmärkelsen är att stärka jämställdheten för att skapa inkluderande och växande företag. Galan ägde rum på Grand Hôtel i Stockholm.

– Jämställda företag fattar bättre beslut och skapar ökad lönsamhet. Vi förvaltar 455 miljarder kronor för våra kunders räkning och ställer höga krav på de företag vi investerar i, säger Ylva Wessén.

Motiveringen till 17:de platsen lyder:

”Som vd för Sveriges största försäkringsgrupp mätt i premier är hon branschens verkliga tungviktare. Hon leder därmed en av de mest högljudda och radikala institutionella placerarna som gått i bräschen för mer ansvarsfulla investeringar, bland annat som en av grundarna till Net-Zero Asset Owner Alliance som samlar kapitalägare med en samlad förvaltning på 43 000 miljarder kronor.”

Folksams ledningsgrupp består av sex kvinnor och fyra män. Styrelserna för Folksam Liv och Folksam Sak har en jämställd könsfördelning.

Kajsa MoströmPresschef Folksamgruppen08-772 64 79kajsa.forsberg-mostrom@folksam.se

Följ oss på