Ylva Wessén leder Folksamgruppen

Ylva Wessén leder Folksamgruppen fram till att styrelserna för Folksam Sak och Folksam Liv utsett en efterträdare till Jens Henriksson, som utsetts till vd och koncernchef för Swedbank.

Tills dess är det 49-åriga Ylva Wessén som leder Folksamgruppen. Hon har en kandidatexamen i juridik och har arbetat inom Folksam sedan 2007. Ylva har haft en rad olika chefsroller inom koncernen, bland annat har hon varit chef för risk- och complianceavdelningen i Folksam Sak. Sedan 2016 har hon varit vice vd och vice koncernchef samt chef för Koncernstaben. 2017 blev hon utsedd till den sjätte mäktigaste kvinnan inom finansbranschen av Veckans Affärer.

− Vårt fokus på våra kunder och vår affär ligger självklart fast och vi fortsätter att arbeta med oförminskad styrka enligt de planer vi redan har satt. Allt för att nå målet att ha branschens mest nöjda kunder, säger Ylva Wessén i en kommentar.

Följ oss på