Folksam tänder upp sitt stora hjärta för fjärde julen

Första advent, söndagen den 28 november tänder Folksam Sveriges kanske största hjärta på fasaden till sitt huvudkontor på Södermalm. Det är fjärde gången som Folksamskrapan används för att sprida ljus och kärlek i form av ett stort upplyst hjärta till de boende i Stockholm.

– Jag är väldigt glad över att vi på Folksam kan använda vårt huvudkontor till att lysa upp och sprida kärlek under en period när det allt som ofta är väldigt mörkt och kallt. Vi har genom åren fått väldigt mycket positiva reaktioner på vårt upplysta hjärta och i år när vi förhoppningsvis börjar se slutet på pandemin känns det extra bra att sprida ett positivt budskap i form av Sveriges kanske största hjärta, säger Lena Strand, marknadschef Folksam.

Bakgrund:
Första gången som Hjärtat tändes på Folksamskrapan var 2018 och det var några medarbetare på Folksam som placerade ut adventsljusstakar i fönstren i form av ett hjärta. Initiativet blev väldigt uppskattat, både av övriga medarbetare men framförallt av förbipasserande stockholmare. Även om storleken på Hjärtat ändrats över tid så är syftet detsamma, att sprida ljus och kärlek när det är som mörkast.

Kom och var med när hjärtat tänds
Den 28:e november kl 17.00 är alla som vill välkomna till Kärleksbron mitt emot Folksamskrapan (vissa kallar den också för Skanstullsbron) för att fira att Sveriges kanske största Hjärta har tänts. Folksam kommer också att dela ut reflexer till förbipasserande. Hjärtligt välkommen!

Korta fakta om Folksamhjärtat:
Hjärtat tar upp 72 fönster, av totalt 4000
Hjärtat är drygt 30 meter brett och 30 meter högt
Hjärtat kommer att vara tänt varje dag mellan den 28 november – 7 januari
För att skapa Hjärtat används 50 meter sladd
Den rosa färg som används heter 100% Magenta
Sammanlagt används 72 lampor för att skapa Hjärtat

För ytterligare information:
Folksams pressavdelning, telefon 08-772 66 60 alt via e-post pressjour@folksam.se
www.folksam.se

Om Folksam
Folksam är ett kundägt företag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Visionen är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Läs mer på www.folksam.se

Följ oss på