Folksam om situationen i Ukraina

Rysslands invasion av Ukraina är ett grovt folkrättsbrott mot en europeisk demokrati. Folksams vd och koncernchef Ylva Wessén och Marcus Blomberg, chef för Placering och ägande kommenterar utvecklingen och hur den finansiella oron påverkar Folksam.

– Våra tankar går först och främst till invånarna i Ukraina. Rysslands pågående invasion av en europeisk demokrati är den allvarligaste geopolitiska händelsen sedan andra världskriget. Vi bevakar detta noga, och inte minst hur detta påverkar finansmarknaden. Men Folksam har en mycket stark finansiell ställning och vi kan stå emot avsevärd turbulens, säger Ylva Wessén, vd och koncernchef.

Den senaste tiden har börsen i Stockholm och flera andra länder fallit och fallet har accelererats efter Rysslands invasion.

– Våra portföljer har en balanserad risk med investeringar över flera tillgångsslag. Under 2021 har vi haft en relativt stor övervikt i aktier mot räntor vilket bidragit positivt till resultatet för 2021. Mot slutet av året minskade vi denna övervikt då vi tonade ner förväntningarna på aktiemarknaden framöver. Det är en mycket allvarlig situation och vi bevakar förstås händelseutvecklingen löpande för att förstå och kunna agera utifrån de långsiktiga konsekvenserna, säger Marcus Blomberg, chef för Placering och ägande.

Följ oss på