Folksam förlänger med Svenska Orienteringsförbundet

Svensk orientering består av cirka 600 föreningar med över 80 000 medlemmar, under 2022 lyckades idrotten rekrytera cirka tolv procent nya tävlingsaktiva. Nu förlänger Folksam och Svenska Orienteringsförbundet avtalet med tre år, samarbetet innebär att alla som håller på med orientering, oavsett nivå omfattas av en försäkring.

Avtalet innebär att Folksam fortsätter att stötta orienteringen och vara orienterarnas försäkringsbolag. Avtalet innebär också att de som är medlemmar i en förening som ingår i Svenska Orienteringsförbundet omfattas av en olycksfallsförsäkring. Försäkringen ger ett bra grundskydd, till exempel för en skada under träning, och är framtagen i samarbete med Orienteringsförbundet.

– Vi och Svensk Orientering delar många värderingar, inte minst när det kommer till trygghet och hållbarhet, därför känns det väldigt bra att vi nu fortsätter vårt framgångsrika partnerskap. Som idrottens försäkringsbolag uppskattar vi också initiativ som Hitta ut, där förbundet på ett unikt sätt lyckats göra orienteringen tillgängligt för alla oavsett om man är med i en klubb eller inte, säger Madeleine Hasselwander, kundansvarig partner på Folksam.

I försäkringen genom Svenska Orienteringsförbundet ingår också tjänsten Råd och Vård för idrottsskador. Dit man kan vända sig för att prata med en fysioterapeut om hur man förebygger, behandlar och anmäler idrottsskador.

– Vi är väldigt glada över vårt nya samarbete och Folksam är en viktig partner för oss som spelar en stor roll i vårt arbete på förenings-, ungdoms- som landslagsnivå. Tillsammans ska vi nu ta nästa steg, bygga orienteringen och ta oss mot våra mål om att bli flera och mera och ha världens bästa landslag, säger Fredrik Tanfara marknads- och försäljningschef på Svenska Orienteringsförbundet.

För mer information, kontakta Folksams pressavdelning:
08-27 20 40
press@folksam.se

Följ oss på