Folksam och Svenska Golfförbundet förlänger och utvecklar sitt samarbete

Det nya avtalet innebär att drygt 500 000 golfare omfattas av Folksams medlemsförsäkring om en spelare skulle skada sig, någon annan eller någons egendom. Samarbetet som sträcker sig till 2026 med option för ytterligare tre år kommer ha fortsatt stort fokus på paragolfverksamheten. Nytt i samarbetet är att Folksam blir officiell partner till förbundets landslagsverksamhet, Swedish Golf Team.

Folksam och Svenska Golfförbundet har samarbetat sedan 2006 och år 2018 växlade Folksam upp samarbetet och antog rollen som huvudpartner. Som huvudpartner kan Folksam också erbjuda förmånliga sakförsäkrings- och sparandeprodukter för klubbar och golfare. Golf är en av Sveriges största idrotter med 454 golfklubbar, drygt 530 000 medlemskap och över nio miljoner spelade ronder under 2022.

– Folksam är idrottens försäkringsbolag och vi är glada för att våra satsningar kommer så många som möjligt till del. Där är golf ett bra exempel då det är en breddidrott som ger stora sociala och hälsomässiga värden – oavsett ålder, förkunskaper och bakgrund. Extra stolta är vi för vår breda satsning på paragolf, säger Lars-Inge Svensson, Affärsstrateg Sponsring på Folksam.

Samarbetet har även under kommande avtalsperiod stort fokus på paragolfverksamhet. Folksam fortsätter som titelsponsor till den nationella paragolftouren Folksam Paragolf Tour. De bidrar också till breddutveckling genom Folksams stimulansbidrag, som årligen fördelar 200 000 kronor till golfklubbar som har eller vill starta upp verksamhet för personer med funktionsnedsättning.

– Det här avtalet är fantastiskt för Golfsverige. Folksam har en stor passion för idrott och har varit en värdefull partner till golfen under många år. Nu ser jag fram emot ytterligare minst fyra år tillsammans, och att fortsätta vårt gemensamma arbete med att göra golfen ännu mer tillgänglig och inkluderande, säger Gunnar Håkansson, generalsekreterare på Svenska Golfförbundet.

Nytt i samarbetet är att Folksam blir officiell partner till SGF:s landslagsverksamhet, Swedish Golf Team. Folksam är även en betydande partner till SGF:s övriga tävlingsverksamhet, inklusive nationella juniortävlingar och de svenska proffstourerna. Från och med 2024 blir Folksam titelpartner till en deltävling på herrarnas proffstour MoreGolf Mastercard Tour.

För mer information, kontakta Folksams pressavdelning:
08-27 20 40
press@folksam.se

Följ oss på