Folksam och Svenska Golfförbundet i nytt treårsavtal och gemensam satsning på handigolf

Folksam och Svenska Golfförbundet gör en gemensam satsning på handigolf. Det är en av nyheterna när partnerna förlänger sitt samarbete i ett nytt treårigt avtal. Avtalet omfattar också fortsatt medlemsförsäkring samt samarbete kring försäkring av golfanläggningar.

Golf är en av Sveriges största idrotter och Svenska Golfförbundet (SGF) är Sveriges näst största idrottsförbund med cirka 470 000 medlemmar i 466 klubbar och anläggningar. SGF samarbetar sedan tio år tillbaka med Folksam. Nu förlängs detta till 2018 med ett nytt avtal där Folksam fortsätter som SGF:s officiella partner.

– Vi är väldigt glada att få fortsätta samarbetet med Svenska Golfförbundet i ytterligare tre år. Eftersom vi engagerar oss i det som våra kunder bryr sig om så stöttar vi nu även förbundet i satsningen på handigolf. Golf är en sport som kan passa alla och vi vill gärna bidra till att så många som möjligt får chansen att spela, säger Pär Brännström, Key Account Manager på Folksam.

– Det är viktigt för SGF att ha en stabil och långsiktig partner som Folksam. Samarbetet gynnar både förbundet, klubbarna och de individuella medlemmarna. Det känns extra roligt med det nya stimulansbidraget till handigolf, ett område som ligger oss varmt om hjärtat, säger Gunnar Håkansson, generalsekreterare Svenska Golfförbundet.

Medlemsförsäkringen innebär att den som är medlem i en golfklubb ansluten till SGF alltid är försäkrad via Folksam vid spel, i Sverige och övriga Europa om anläggningen har medlemskap i landets golfförbund. Försäkringen gäller om man själv skadas och om man råkar skada någon annan eller någon annans saker. Försäkringen för golfanläggningar är specialanpassad utifrån respektive golfklubbs verksamhet och ger skydd för både anläggningen och medlemmarna.

En nyhet i samarbetet är att Folksam bidrar till den handigolfverksamhet som SGF bedriver i egen regi, genom ett stimulansbidrag som kan sökas av golfklubbar som har eller vill starta handigolfverksamhet. Syftet är att utveckla golf för personer med funktionsnedsättning till en naturlig del av en golfklubbs verksamhet. Henrik Stenson är SGF:s ambassadör för handigolf, en verksamhet där det handlar om att se möjligheter, inte hinder. Läs mer på www.golf.se/spelet/handigolf.

För ytterligare information:
Anders Dalered, marknadschef Svenska Golfförbundet, telefon 08-622 15 20
Pär Brännström, Key Account Manager Folksam, telefon 08-772 87 56

Om Svenska Golfförbundet
Svenska Golfförbundet (SGF) bildades 1904 och är ett av Sveriges äldsta och största specialidrottsförbund. SGF består av 468 golfklubbar/anläggningar och 476 837 medlemskap (2015) fördelade på 21 golfdistrikt. SGF:s vision är ”Världens bästa golf – för alla” och förbundet verkar för att främja golf som motions- och tävlingsidrott samt sprida kunskap om golfens samhällsnytta när det gäller miljöarbete, turism, samhällsekonomi och friskvård. Efter 112 års frånvaro är golfen tillbaka i de olympiska spelen 2016. Svenska Golfförbundet startade 2011 en stor OS-satsning med ny organisation och ett riktat program till proffsspelare, med svenska medaljer som målsättning. Mer information på www.golf.se.

Om Folksam
Folksam är ett kundägt företag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Visionen är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Läs mer på www.folksam.se

Följ oss på