Folksam träffade Socialdepartementet för att diskutera höjda pensioner

Onsdagen den 17 januari träffade Folksams pensionsexpert Håkan Svärdman och Public Affairs-ansvariga Emma Lindberg representanter från Socialdepartementet för att diskutera hur en höjning av den allmänna pensionen kan genomföras och finansieras.

– Det var ett givande möte där jag upplevde att de underlag vi presenterade kring hur en höjning av den allmänna pensionen kan genomföras och finansieras var uppskattat. Vår förhoppning är att den utökade Pensionsgruppen nu prioriterar frågan kring höjda och rättvisa allmänna pensioner, att öka bidragen och sänka skatten är inte hållbart i längden, säger Håkan Svärdman, pensionsexpert på Folksam.

Med på mötet från Socialdepartementet var Martin Holmén, politisk sakkunnig samt tjänstemännen Kristian Örnelius och Magnus Sjöström. Statssekreterare Anna Pettersson Westerberg bytte jobb dagen innan mötet, hon kunde därför inte vara med som planerat.

För ytterligare information, kontakta Folksams pressavdelning:
Telefon: 08-27 20 40
E-post: press@folksam.se

Följ oss på