Folksam ingår partnerskap med Women in Tech

Folksam är stolt partner till organisationen Women in Tech, WIT, under 2024. Målet för organisationen är att inspirera kvinnor att välja en karriär inom teknik samt att få dem som redan är i branschen att stanna kvar. 

– Folksam har en jämförelsevis jämställd IT-enhet med 40 procent kvinnor. Men vi kan inte luta oss tillbaka och vara nöjda utan vi behöver ständigt arbeta med frågan som är viktig och strategisk, inte minst för att vi ska nå våra mål. Vi har därför under 2024 valt att ingå partnerskap med Women in Tech. De kommer ha sin årliga konferens i april där drygt 20 av våra kvinnliga IT-medarbetare kommer få chansen att inspireras och nätverka, säger Anders Lundsten, chef IT-enheten. 

Konferensen är Nordens största teknikkonferens för kvinnor och genomförs i år den 17 april på Stockholm Waterfront. Folksam kommer att vara på plats med en monter för att nätverka med besökarna och berätta mer om vad företaget erbjuder som arbetsgivare. 

Konferensen erbjuder förhållandevis få biljetter för allmänheten jämfört med den stora efterfrågan varje år. Som partner får Folksam ett antal biljetter som kommer att delas ut till internt nominerade kvinnor på Folksam som arbetar som Systemutvecklare eller System Engineer på Folksam IT. Juryn presenterade namnen på Internationella kvinnodagen den 8 mars. De medarbetare som saknar biljetter till Stockholm Waterfront har möjlighet att se delar av konferensen via livestreaming på Folksams huvudkontor i Skanstull.  

Women in Tech började som ett event på Internationella kvinnodagen 2014. Sedan dess har Women in Tech vuxit till en gemenskap, en plattform och en rörelse. Målet för Women in Tech är att inspirera kvinnor att välja en karriär inom media och teknik, och att få dem som redan är i branschen att stanna kvar, genom att tillhandahålla nätverk, förebilder och erfarenhet från framgångsrika personer i både företags- och entreprenörsvärlden. 

För mer information, kontakta Folksams pressavdelning:
08-27 20 40
press@folksam.se

Följ oss på