KPA Pension investerar i grön obligation i Vellinge Kommun

KPA Pension, som är en del i Folksamgruppen, är ensam investerare på 200 miljoner kronor i en grön obligation med löptid på fyra år som Vellinge kommun ger ut. Därmed är KPA Pension med och främjar att klimatanpassningsåtgärder och omställning i kommunen.

  • Vi är glada att få fortsätta investera i Vellinges arbete för en hållbar samhällsutveckling. Kommunala verksamheter är en trygg hållplats för våra kunders pengar innan de betalas ut som pensioner, säger Mark Johnsson, affärsutvecklingsansvarig för hållbara investeringar.

Vellinge gav ut sin första gröna obligation 2018 för att finansiera Omtankens hus där KPA Pension var ensam investerare. Det är ett omsorgsboende och mötesplats för äldre i Höllviken. Byggnaden är klimatsmart och överstiger miljöprestanda i miljöcertifierade hus inom de utvalda ämnesområdena energi och materialval.

Därefter har kommunen finansierat ett flertal projekt med gröna obligationer, till exempel stationerna för Pågatåg i de östra kommundelarna, byte av gatlampor till LED, bättre avfallshantering, en skola och en förskola samt projekt som är kopplade till bostäder och digital infrastruktur.

  • Vi är pensionsbolaget som riktar sig till anställda och arbetsgivare i kommuner och regioner. Att investera i projekt som håller nere utsläpp av växthusgaser adderar värde till vårt uppdrag att skapa avkastning till deras pensioner, säger Mark Johnsson.

#KPApension #Folksam #regionanställda #gronaobligationer #attraktiv arbetsgivare #kommunanställda

 

För mer information kontakta KPAs pressjour 08-27 20 40 alt pressjour@kpa.se

Följ oss på