Folksam ny partner till Svensk Innebandys utvecklingsmodell

Folksam blir de kommande tre åren officiell samarbetspartner till Svensk Innebandys utvecklingsmodell (SIU).

SIU är en förändring av hur Svensk Innebandy bedriver träning- och tävlingsverksamheten som ska sätta idrottarens utveckling i centrum. Målsättningen är att få så många som möjligt att idrotta så länge som möjligt. Under föregående säsong genomförde över 6 000 ledare den nya utbildningen och implementeringen av SIU fortsätter i år.

Det nya samarbetet innebär att Folksam skapar förutsättningar för Svensk Innebandy att fortstätta implementeringen och spridningen av SIU.

– Vi engagerar oss i det som våra kunder bryr sig om och vi är positiva till alla samarbeten där vi får möjlighet att omsätta våra kunskaper om hur man förebygger idrottsskador i praktisk handling. Genom det nya avtalet  befäster vi också vår position som idrottens försäkringsbolag, säger Lars-Inge Svensson, chef för Folksam idrott.

– Svensk Innebandys utvecklingsmodell ska genomsyra hela vår verksamhet och det är både kul och viktigt att ett företag som Folksam inser hur värdefullt SIU är, inte bara för idrotten utan för samhället i stort, säger Svensk Innebandys utvecklingschef Emil Persson och fortsätter:

– Folksams erfarenheter inom idrottsskador och skadeförebyggande åtgärder kommer bli viktiga i det fortsatta arbetet med SIU. De ska även finnas med i dialogen runt vårt forskningssamarbete med Umeå Universitet.

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2020-08-28

  De allvarliga olyckorna i Järvsös bergscykelpark har skapat diskussion. Självklart innebär downhill en risk i och med hög hastighet i k...

2020-08-17

Ingen har väl undgått att media rapporterat om olyckor i samband med användning av elsparkcyklar. Vi på Folksam har tidigare studerat detta men...

2020-06-23

Just nu genomför vi på Folksam en undersökning om gravidas bilbältesanvändning tillsammans med Chalmers industriteknik. Undersökningen är ö...

Följ oss på