Folksam begränsar storleken på insättningar i traditionell livförsäkring

Folksam är ett populärt alternativ för försäkringssparande i traditionell livförsäkring. Folksam inför från idag begränsningar för stora insättningar.

Folksams traditionella livförsäkring utmärks av en utjämnad återbäring, garanti på insatt kapital, låga avgifter och en trygg, jämn och stabil utveckling över tiden. Det är en lämplig försäkringsprodukt för långsiktiga behov såsom pensionssparande.

Folksam inför nu ett tak på 25 miljoner kronor per försäkrad för att förhindra att den traditionella livförsäkringen används för kortsiktiga kapitalplaceringar.

– Vi engagerar oss i det som våra kunder bryr sig om genom att erbjuda ett tryggt pensionssparande. Syftet med kundernas försäkringsinnehav ska vara ett långsiktigt intresse att delta i det försäkrade kollektivet, säger Matz Glenhage, chef Affär Finans, Folksam.

Förändringen införs med omedelbar verkan. I den mån taket överskrids, kommer nya inbetalningar att returneras. Samtidigt påbörjas en översyn i syfte att ytterligare stärka långsiktigheten i den traditionella livförsäkringen.

För ytterligare information:
Matz Glenhage, chef Affär Finans, Folksam, telefon 0708-31 50 28
Lotta Örtnäs, pressekreterare Folksam, telefon 0708-31 67 66

Pressmeddelande – Folksam begränsar storleken på insättningar i traditionell livförsäkring

Senaste inläggen i sociala medier

Facebook

Twitter

Folksams bloggar

2018-05-28

  Var:  Haymarket, Stockholm När:  15 maj 2018 Hur många:  Cirka 50 personer Vad beslutades:  Vanliga stämmofrågor. Flera nya ledamöt...

2018-04-23

Cyklandet i städer ökar men andelen cyklande barn minskar. Amanda, en kollega och jag har gått igenom alla olyckor där ett barn mellan 2014 och...

2018-05-02

I snart 14 år har jag varit Folksams välfärdsanalytiker, men nu har jag beslutat mig för att söka nya utmaningar utanför företaget. Inom kor...

Följ oss på