Folksam begränsar storleken på insättningar i traditionell livförsäkring

Folksam är ett populärt alternativ för försäkringssparande i traditionell livförsäkring. Folksam inför från idag begränsningar för stora insättningar.

Folksams traditionella livförsäkring utmärks av en utjämnad återbäring, garanti på insatt kapital, låga avgifter och en trygg, jämn och stabil utveckling över tiden. Det är en lämplig försäkringsprodukt för långsiktiga behov såsom pensionssparande.

Folksam inför nu ett tak på 25 miljoner kronor per försäkrad för att förhindra att den traditionella livförsäkringen används för kortsiktiga kapitalplaceringar.

– Vi engagerar oss i det som våra kunder bryr sig om genom att erbjuda ett tryggt pensionssparande. Syftet med kundernas försäkringsinnehav ska vara ett långsiktigt intresse att delta i det försäkrade kollektivet, säger Matz Glenhage, chef Affär Finans, Folksam.

Förändringen införs med omedelbar verkan. I den mån taket överskrids, kommer nya inbetalningar att returneras. Samtidigt påbörjas en översyn i syfte att ytterligare stärka långsiktigheten i den traditionella livförsäkringen.

För ytterligare information:
Matz Glenhage, chef Affär Finans, Folksam, telefon 0708-31 50 28
Lotta Örtnäs, pressekreterare Folksam, telefon 0708-31 67 66

Pressmeddelande – Folksam begränsar storleken på insättningar i traditionell livförsäkring

Senaste inläggen i sociala medier

Facebook

Twitter

Folksams bloggar

2018-03-16

Var: Stockholm, Grand Hôtel Vinterträdgården När: torsdagen den 15 mars Närvarande: Många fler än vanligt, omkring 1000 personer varav 200 ...

2017-06-29

I dagens metro blev jag intervjuad om hur ni kör säkert i sommar. Här kommer en kortfattad lista: Även om det blir en liten omväg välj mitt...

2018-03-15

Den svenska arbetslöshetsförsäkringen (a-kassan) är en udda konstruktion jämfört med övriga socialförsäkringar. Det är en hybridform mell...

Följ oss på