Folksam och Mazda Motor Sverige inleder samarbete avseende märkesförsäkring och vagnskadegaranti

Folksam inleder ett samarbete med Mazda Motor Sverige när det gäller märkesförsäkring och senare även vagnskadegarantin.
– Vi är stolta över förtroendet att få erbjuda Mazdas kunder och totalt cirka 60 000 Mazdaägare ett försäkringserbjudande med hög kvalitet, säger Elisabeth Sasse, affärsområdeschef Partner på Folksam.

Avtalet innebär att Folksam tar över Mazda Försäkring från den 1 januari 2015 och även vagnskadegarantin på alla nya bilar från den 1 januari 2016. När det gäller Mazda Försäkring får Mazdaägarna förbättrade villkor, bland annat gäller maskinskadeförsäkringen nu upp till tio år eller 15 000 mil. Dessutom ingår nu även upp till 45 dagars fri hyrbilsförsäkring som täcker 75 procent av den ordinarie hyreskostnaden om den egna bilen måste in på verkstad efter en ersättningsbar brand-, stöld-, maskin- eller vagnskada.

– Vi engagerar oss i det som är viktigt för våra kunder och genom vårt samarbete med framgångsrika bilmärken kan vi se till att våra gemensamma kunder alltid får tillgång till marknadens bästa försäkringserbjudande, säger Elisabeth Sasse.

Klaus Oest, vd för Mazda Motor Sverige, påpekar att företaget alltid strävar efter att erbjuda kunderna de bästa lösningarna.

– Precis som Mazda är Folksam ett företag med fokus på långsiktighet. Redan innan vårt nya samarbete har Folksam en stark position bland befintliga Mazdaägare, som genom detta nya avtal kan förstärkas ytterligare under kommande år. Timingen är dessutom optimal eftersom Mazda under 2015 kommer att introducera ett stort antal nya bilmodeller, säger Klaus Oest.

Avtalet med Mazda innebär att Folksam fortsätter sin framgångsrika satsning på bilmarknaden. Folksam har sedan tidigare samarbeten med Toyota, Lexus, Hyundai, Honda, Mitsubishi och Suzuki.

För ytterligare information:
Lenny Ahlfors, Key Account Manager affärsområde Partner Folksam, telefon 0708-31 56 18
Patric Elmén, tf presschef Folksam, telefon 0708-31 58 01

Pressmeddelande – Folksam och Mazda Motor Sverige inleder samarbete avseende märkesförsäkring och vagnskadegaranti

Mazda bilförsäkring på Folksam.se

Följ oss på