Folksam förlänger med Golfförbundet

I ett nytt treårsavtal fortsätter Svenska Golfförbundet och Folksam sin gemensamma utveckling av golfen och dess unika värden som breddidrott. Folksam Paragolf Tour är en av nyheterna i det nya avtalet.

– Folksam är idrottens försäkringsbolag och vi tar ansvar för att våra satsningar kommer så många som möjligt till del och där är golf ett bra exempel. Golf är en breddidrott som ger stora sociala och hälsomässiga värden – oavsett ålder, förkunskaper, bakgrund och andra förutsättningar. Extra stolta är vi för att det vi nu gör innebär en utökad satsning på paragolf, säger Lars-Inge Svensson, sektionschef Affär Företag och Idrott på Folksam.

Det nya avtalet gäller 2021–2023 med option för ytterligare tre år. Som huvudpartner är Folksam starkt bidragande till Svenska Golfförbundets (SGF) breddverksamhet med fokus på friskvård, jämställdhet och inkludering. Ett exempel är Folksams stimulansbidrag, där 200 000 kronor årligen fördelas till golfklubbar som har eller vill starta upp verksamhet för personer med funktionsnedsättning.

Folksam blir även en betydande partner till tävlingsverksamheten. En nyhet i avtalet blir en utökad satsning på paragolf. Redan från och med 2020 blir bolaget avsändare av den nationella touren som i år kommer att heta Folksam Paragolf Tour. Dessutom bidrar Folksam starkt till SGF:s nationella juniortävlingar och de svenska och nordiska proffstourerna.

– Jag är mycket glad att Folksam valt att förlänga sitt avtal med oss. I samarbete med Folksam kan vi nu långsiktigt fortsätta arbetet med att nå vår vision ”Världens bästa golf – för alla”, säger Gunnar Håkansson, generalsekreterare på Svenska Golfförbundet.

Folksam har varit SGF:s partner inom medlemsförsäkringar sedan 2006. 2018 växlade Folksam upp samarbetet och antog rollen som huvudpartner. Som huvudpartner kan Folksam också erbjuda förmånliga sakförsäkrings- och sparandeprodukter för klubbar och golfare.

Golf är en av Sveriges största idrotter med 454 golfklubbar, drygt 460 000 medlemskap och över åtta miljoner spelade ronder under 2019.

För ytterligare information

Kajsa Moström
Presschef Folksamgruppen
0708-31 64 07
kajsa.forsberg-mostrom@folksam.se

Anders Dalered
Försäljningschef Svenska Golfförbundet
08-622 15 20
anders.dalered@golf.se

Följ oss på